Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyšetrovatelia Nagyovej v problémoch: Čelia až 27 trestným oznámeniam!

Jana Nagyová
Jana Nagyová (Zdroj: ÚVČR)

PRAHA - Celkove 27 trestným oznámeniam čelia vyšetrovatelia kauzy okolo Jany Nagyovej, niekdajšej šéfky kabinetu českého expremiéra Petra Nečasa. Informoval o tom priniesol internetový portál Insider.

Podľa neho zdroja sú iniciátormi trestných oznámení právni zástupcovia stíhaných, vyšetrovaných alebo preverovaných osôb z prípadu.

Trestné oznámenia sa týkajú tak práce osemčlenného policajného tímu i dozorujúcich štátnych zástupcov. Preverovanie postupu policajných zložiek Generálnou inšpekciou bezpečnostných zborov tak spomaľuje samotné vyšetrovanie.

Prípad sa začal 13. júna raziou na rôznych miestach Prahy, Stredočeského a Královohradeckého kraja a zadržaním deviatich podozrivých. Pokračoval obvinením ôsmich z nich a väzobným stíhaním všetkých s výnimkou bývalého šéfa českého Vojenského spravodajstva Milana Kovandu, ktorý je stíhaný na slobode.

Po utorkovom verdikte Najvyššieho súdu ČR zostávajú za mrežami už iba štyria z obvinených, pretože troch exposlancov ODS toto rozhodnutie vyňalo v súvislosti s ich imunitou spod právomocí orgánov činných v trestnom konaní. Trio Ivan Fuksa, Marek Šnajdr a Petr Tluchoř sa už v utorok neskoro večer dostalo na slobodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu