Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vedenie útvaru, ktorý zadržal Nagyovú a ďalších, čelí trestnému oznámeniu

Jana Nagyová
Jana Nagyová (Zdroj: ÚVČR)

PRAHA - Riaditeľ českého Úradu pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta a jeho podriadení čelia trestnému oznámeniu, ktoré sa týka aféry okolo zatknutia a obvinenia niekdajšej šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečasa Jany Nagyovej a ďalších osobností politickej scény.

Kauzou sa zaoberá Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS), informoval dnes internetový portál Tyden.cz. Podnet, ktorého autor nie je známy, sa týka tak zákroku z polovice júna, ako aj relevantnosti odpočúvaní, na základe ktorých polícia dlhodobo monitorovala popredných predstaviteľov českej politickej scény, vrátane premiéra a ministrov jeho vlády.

Hovorkyňa GIBS Radka Sandorová záležitosť odmietla komentovať: "Nemôžem vám tieto informácie ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Oficiálne sa k tomu nebudeme nijako vyjadrovať," citoval server jej slová.

Zhovorčivejší nebol ani hovorca ÚOOZ Pavel Hanták. "Túto informáciu sme už skôr zaznamenali z verejných zdrojov. Či sa zakladá na pravde, alebo nie, sa však musíte pýtať na GIBS, my sa nemáme k čomu vyjadrovať," vyhlásil.

V prípade je doteraz obvinených osem ľudí, väzobne stíhaných je sedem z nich. Tento počet však nemusí byť konečný, keďže vedenie Poslaneckej snemovne už dostalo žiadosť o vydanie poslanca Petra Nečasa na trestné stíhanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu