Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Český europoslanec napadol reportéra: Pristihol ho, ako sa zapísal do prezenčky a zdrhol!

Ransdorfovi sa reportérove otázky vôbec nepáčili.
Ransdorfovi sa reportérove otázky vôbec nepáčili. (Zdroj: YouTube)

BRUSEL - Český europoslanec Miroslav Ransdorf (KSČM) podráždene slovne i fyzicky napadol holandského televízneho reportéra, ktorý ho obvinil z údajne klamlivého vykazovania prítomnosti v Európskom parlamente. Ransdorf obvinenia odmietol, vystupovanie reportéra kritizoval a podal sťažnosť predsedovi Európskeho parlamentu Martinovi Schulzovi.

Incident sa odohral v pondelok večer pred vchodom do bruselského sídla Európskeho parlamentu. Internetová televízia Dumpert Ransdorfa natočila, ako sa s kufrom v ruke šiel zapísať do prezenčnej listiny v parlamente a hneď potom vraj zamieril k svojmu neďalekému bytu.

"Nemôžem to nazvať inak ako sprostosťou," povedal ČTK Ransdorf. Tvrdí, že žurnalisti sa mu nepredstavili a nechceli si nechať nič vysvetliť.

Reportér Tom Staal zastavil Ransdorfa s otázkou, prečo údajne bezprostredne po príchode a po zapísaní zase odchádza. "Ja tu bývam, takže ste hlupák," odsekol europoslanec a pridal do kroku.

Reportér za ním išiel ďalej a tvrdil, že takto si europoslanec príde na 300 eur za to, že nerobí nič. "Práve ste prišiel, podpísal sa a zase odchádzate," povedal Staal, na čo český politík novinárovi povedal, že nevie, o čom hovorí a udrel ho do ruky.

Za každý deň v parlamente majú europoslanci nárok na diéty vo výške 304 eur. "Vy prídete, podpíšete sa a zhrabnete 300 eur," pokračoval novinár. "Pretože tu pracujem," odvetil Ransdorf.

"Nie je normálne, aby niekto do práce prišiel o 18:00 a odišiel o 18:05. Nie je to nefér voči ostatným európskym občanom?" pýtal sa reportér.

Ransdorf ČTK povedal, že sa v pondelok zúčastnil konferencie o budúcnosti Európskej ľavice, ktorú v Európskom parlamente usporiadala lotyšská poslankyňa Tatjana Ždanokaová a pri ktorej mal prejav. Neskôr vraj úradoval vo svojej kancelárii. "Najskôr som vôbec nechápal, čo chcú. Prehradili mi cestu, musel som ich trochu odstrčiť, aby som mohol ísť bývať," povedal Ransdorf.

Podľa svojich slov bol z celej udalosti v šoku a poslal sťažnosť predsedovi EP Schulzovi. V liste Ransdorf uviedol, že v pondelok cestoval deväť hodín, vystúpil na konferencii a po úradovaní v kancelárii zamieril do neďalekého bytu. Pri vchode do parlamentu som bol konfrontovaný dvoma novinármi, napísal Ransdorf s tým, že môže ísť o "kampaň proti EP a jeho jednotlivým členom".

Holandská televízia sa tiež zamerala na talianskeho europoslanca Raffaeleho Baldassarreho, ktorý reportérovi po zapísaní do prezenčnej listiny najprv tvrdil, že mu nerozumie, a potom ho niekoľkokrát fyzicky napadol a snažil sa mu vytrhnúť mikrofón z ruky.

Ransdorf podľa českých médií nedávno po desiatich rokoch splatil miliónové dlhy a odvrátil tak dražbu svojej vily a bytu. Na časť dlhu si vraj však znova požičal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu