Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VIDEO z profesionálnej záchrany života: Nevhodné pre tých, čo sa boja výšok!

Len sa nepozerať dole
Len sa nepozerať dole (Zdroj: udalosti112.cz)

KOMÁROV - Riskovali životy, aby zachránili cudzí! Českí operatívci v Komárove pri ratovaní nemohúcej starenky dokázali svoju statočnosť, keď pre jej záchranu neváhali použiť zlaňovaciu techniku a k dôchodkyni sa zošmykli cez dve poschodia zo strechy.

O pomoc ich v pondelok večer žiadala 45-ročná žena, ktorá sa nevedela doklopať k svojej 70-ročnej matke v byte v Komárove. Na hliadku čakala pred dverami, na ktoré sa snažili čo najhlasnejšie búchať, no zvnútra neprichádzala žiadna odozva. Z druhej strany zámku bol navyše zastrčený kľúč, píše portál udalosti112.cz.

Vystrašená žena Jednotke operatívneho zásahu dokonca prezradila, že jej matka máva závažné problémy s krvným tlakom a tak sa k nej potrebovali dostať čo najskôr. Z obavy o život starenky dokonca neváhali vytiahnuť zlaňovaciu techniku a zliezli k nej po lane cez dve poschodia.

Zostúpili na balkón, na ktorom boli našťastie otvorené dvere a vošli do bytu. Tam našli na posteli nemohúcne ležať starenku, ktorá síce bola pri vedomí, ale nemohla sa hýbať ani komunikovať. Keďže jej stav nasvedčoval tomu, že prekonala mozgovú príhodu, zavolali jej policajti záchranku, ktorá ju previezla na vyšetrenie do nemocnice. Policajný príbeh s dobrým koncom možno znie ako nevšedný a jedinečný, muži zákona však pri záchrane životov riskujú tie svoje takmer každodenne.

Záchrana starenky

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu