Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Podpredsedu britského parlamentu zatkli pre sexuálne obťažovanie

Nigel Evans
Nigel Evans (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Podpredsedu britského parlamentu Nigela Evansa dnes zatkli pre tri obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Pred šiestimi týždňami ho zatkli prvýkrát, a to pre podozrenie zo znásilnenia a sexuálneho útoku. Informovala o tom polícia, na ktorú sa v správe odvolávala tlačová agentúra Reuters.

Evansa (55) zatkli, keď prišiel na policajnú stanicu vyriešiť kauciu po svojom prvom zadržaní v máji. Konzervatívec Evans pri príchode na policajnú stanicu v severozápadnom anglickom grófstve Lancashire novinárom povedal, že vyhlásenie poskytne neskôr. Po svojom zatknutí v máji uviedol, obvinenia sú "úplne nepravdivé" a vyslovili ich ľudia, ktorých pokladal za priateľov.

Evans je od roku 2010 jedným z troch podpredsedov parlamentu a k jeho úlohám patrí udržiavať poriadok pri často vášnivých debatách zákonodarcov, vyzývať poslancov na vyjadrenia a dbať na zachovávanie pravidiel platných v dolnej komore parlamentu.

Poslancom dolnej komory je od roku 1992 a zastupuje tam volebný obvod Ribble Valley v grófstve Lancashire. Polícia uviedla, že Evansa dnes zatkli druhýkrát a v priebehu dňa ho budú vypočúvať. Trestné činy, z ktorých je obvinený, boli údajne spáchané v obci Blackpool v Lancashiri a v Londýne v rokoch 2003-2011.

Pôvodné trestné činy znásilnenia a sexuálneho útoku sa mali stať v rokoch 2009-2011. Polícia nezverejnila žiadne ďalšie podrobnosti o osobách, ktoré podali sťažnosti. Evans v roku 2010 oznámil v novinách, že je homosexuál. v rokoch 1999-2001 zastával funkciu podpredsedu Konzervatívnej strany a potom dva roky, keď boli britskí konzervatívci v opozícii, pôsobil ako tieňový minister pre Wales.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu