Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanec zatknutý za znásilnenie dvoch mladíkov: Obvinenia sú falošné!

Nigel Evans Zobraziť galériu (2)
Nigel Evans (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britské médiá dnes informovali o zatknutí dlhoročného poslanca britského parlamentu za Konzervatívnu stranu a jeho predvedení na výsluch kvôli podozreniu zo znásilnenia a sexuálneho útoku. O prípade bol informovaný aj premiér David Cameron, ktorý je aj predsedom Konzervatívnej strany.

V správach médií je podozrivý identifikovaný ako podpredseda Dolnej snemovne Nigel Evans (55), poslanec z Lancashiru v severozápadnom Anglicku, ktorý je poslancom parlamentu už 20 rokov. Britská polícia neinformuje o totožnosti ľudí zatknutých kvôli výsluchu, ktorí ešte neboli obvinení. Na margo dnešného zadržania preto len potvrdila zatknutie muža z Pendletonu v Lancashire kvôli podozreniu zo spáchania sexuálneho zločinu.

"Obvinenia sú úplne falošné," píše vo vyhlásení s tým, že mladých mužov, ktorí ho zažalovali, považoval za svojich priateľov. "Nerozumiem, prečo žalobu podali," dodal poslanec. Evans nemieni rezignovať na post podpredsedu snemovne a nevzdá sa poslaneckého mandátu.

Agentúra AP dodala, že k sexuálnym útokom dochádzalo v čase od júla 2009 do marca 2013 v Pendletone. Ich terčom boli podľa britskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti BBC dvaja muži vo veku okolo 20 rokov. Spravodajca BBC opisuje Evansa, ktorý svoju homosexuálnu orientáciu priznal v roku 2010, ako družného, energického a dobre prijímaného naprieč celým politickým spektrom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu