Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie zlyhanie: Ženu (†41) liečili na zápal mandlí, mala agresívny lymfóm!

Jane s jedným zo svojich štyroch detí
Jane s jedným zo svojich štyroch detí (Zdroj: onenewspage.co.uk)

BARROW-IN-FURNESS - Jedenásť mesiacov sa sťažovala na boľavé hrdlo. Počas tohto obdobia navštívila Vicky Jane Wyers-Roebucková z Veľkej Británie desiatich doktorov, no ani jeden z nich jej nedokázal pomôcť. Ba čo viac, všetci prehliadli rakovinu, ktorou trpela.

Victoriu vyšetrilo nespočetné množstvo špecialistov, každý ju však poslal domov s tým, že ide o obyčajný zápal mandlí. Nakoniec sa ukázalo, že trpela agresívnou formou lymfómu. Lekári jej dokonca mandle odstránili a poslali na rozbor do laboratória. Lenže aj tam pracovníci zlyhali a s testami sa príliš neponáhľali. Výsledky boli známe až po tom, ako štyridsaťjedenročná žena zomrela na zlyhanie orgánov.

"Vicky sa sťažovala na veľké bolesti hrdla, no ani vo sne jej nenapadlo, že by za tým mohla byť rakovina. V jej prípade došlo ku kompletnému zlyhaniu zdravotného systému a lekárov, ktorí ju ošetrovali," uviedol Wyersovej partner Kevin.

Záležitosťou sa zaoberá aj súd v meste Barrow-in-Furness. Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania stojí za úmrtím Roebuckovej nedostatočná spolupráca lekárov. "Diagnóza mala byť vykonaná skôr. Chyba sa stala na našej strane a je nám to veľmi lúto," povedala riaditeľka fakultnej nemocnice v Moracambe Bay Jackie Danielová. Zatiaľ nie je známe, či bude niektorý z lekárov potrestaný, informoval portál express.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu