Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nečakaná smrť: Annabelle (†21) zomrela po operácii mandlí!

Annabelle už lekári nedokázali pomôcť. Zobraziť galériu (3)
Annabelle už lekári nedokázali pomôcť.

MARCHE-EN-FAMENNE - Obyvatelia belgickej obce Lignieres sú v šoku zo smrti mladučkej Annabelle Mousnyovej (21), ktorá zomrela po operácii mandlí. Aj keď tento zákrok vyzerá na prvý pohľad jednoducho, v niektorých prípadoch môže prísť ku komplikáciám, ktoré mali tentokrát tragické následky.

Pondelkový pohreb otriasol každým, kto usmievavú blondínku poznal. Podľa miestnych práve úspešne dokončila učiteľský kurz, keď jej život neočakávane vyhasol. Pred pár dňami totiž absolvovala operáciu mandlí, ale nič nenasvedčovalo tomu, že by musela zostať v nemocnici a dievča poslali doliečiť sa domov.

V stredu popoludní ju však jej matka našla v bezvedomí a urýchlene privolala svoju susedu, zdravotnú sestričku, ktorá vykonala resuscitáciu. Pri preprave vrtuľníkom však bola Annabelle stále v kóme a prognózy neboli veľmi svetlé. Na druhý deň zomrela.

Príčinou smrti malo byť vnútorné krvácanie a lekár sa vyjadril, že operácia mandlí, ktorá sa vykonáva v celkovej anestéze, nie je nikdy triviálna. V prvých hodinách je vysoké riziko krvácania, rovnako ako aj neskôr, keď vytvorené chrasty odpadnú.

Takéto komplikácie však nebývajú časté a tentokrát išlo vraj o zriedkavý prípad masívneho krvácania, kedy obeť nemala čas zareagovať a upadla do bezvedomia. Dokonca vtedy nemusí prísť ani k vyvráteniu prehltnutej krvi, ktorá je pre ľudské telo nestráviteľná, informovali belgické médiá.

Annabelle Mousnyová.
Zobraziť galériu (3)
Annabelle Mousnyová.  (Zdroj: int)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu