Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Osudy väzňov v Rusku: Znásilnenie fľašou a odrezaná hlava!

Nikolaj Mudizov mal iba 33 rokov.
Nikolaj Mudizov mal iba 33 rokov. (Zdroj: helpaman.org)

MOSKVA - Príbehy ľudí, ktorých podľa aktivistov umučili ruskí vyšetrovatelia, vzbudzujú hrôzu. Ich osudy v ruských väzniciach dlhodobo mapuje Vladimir Osečkin, zakladateľ webových stránok gulagu.net. O zverstvách, ktoré sa tam majú odohrávať, už boli informovaní aj predstavitelia českej vlády.

"Informácie získali aktivisti, ktorí boli so zavraždenými alebo ich príbuznými v kontakte a prípady sledovali," upresnila Hana Demeterová z organizácie Pomôž jednému človeku. Fotografie s príbehmi uverejnila podľa portálu lidovky.cz v publikácii Metódy (ne)mocných, ktorú zaslala českému ministrovi spravodlivosti a jeho podriadeným, poslancom, senátorom i rade sudcov.

Prišli o život

Vadim Jermakov, 26 rokov. Zomrel 28.1. 2013 bez lekárskej pomoci vo väzbe Možajska s ťažkou formou schizofrénie pod "dohľadom" videokamery na samotke, kam bol umiestnený napriek tomu, že nemohol kontrolovať telo, piť ani jesť.

Denis Ivanov, 15 rokov. 21.1.2012 ubitý na smrť policajtom na oddelení Nevského rajónu po zadržaní za drobnú krádež.

Pavel Drozdov, 45 rokov. Otec štyroch detí, zástupca riaditeľa priemyselnej školy dopravnej, zomrel 1.2. 2012 po zadržaní za výtržníctvo na policajnom oddelení Judin v Kazani, kde ho zmlátili policajti. 

Sergej Nazarov, 52 rokov. Na oddelení č. 9 polície v Kazani, kam ho priviezli pre podozrenie z krádeže, ho policajti znásilnili fľašou od šampanského. Zomrel 11.3. 2012 na poranenie čriev.

Arťom Sotnikov, 24 rokov. Zomrel 27.4. 2012 po dvoch dňoch mučenia so zlomeninou kostrče na traumatický šok v kolónii č.13 mesta Engels.

Alexej Akulčšin, 24 rokov. Zomrel 4.5. 2012. Odsúdený k 120 hodinám verejnoprospešných prác, ktoré kvôli zlomenej nohe nemohol vykonávať. Uväznili ho v saratovskej väznici č.11 a po štyroch dňoch vrátili rodine umučené telo s odrezanou hlavou v sáčku. Čiastočne prišitou k telu.

Sergej Lasko, 35 rokov. Zomrel 11.7. 2012 po zmlátení dozorcami v kolónii č.4 mesta Salavat. Oficiálna verzia smrti tvrdila, že išlo o srdcovú nedostatočnosť, hypertenziu.

Nikolaj Mudizov, 33 rokov. Zomrel po zmlátení dozorcami v saratovskej väzbe č.1.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu