Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nové detaily o masakri v Brne: Američan sa k vražde priznal v SMS-ke!

Kevin Dahlgren
Kevin Dahlgren (Zdroj: Facebook)

VIEDEŇ - V prípade štvornásobnej vraždy, ktorá v stredu otriasla Českom, sa vynárajú stále nové a nové detaily z osudného dňa. Ako už bolo skôr spomínané, americký lektor angličtiny Kevin Dahlgren po brutálnej vražde príbuzných ušiel z Brna do Schwechatu, odkiaľ odletel do Washingtonu, kde ho zadržala tamojšia polícia. Rakúsky denník Krone však priniesol nový šokujúci detail – mrazivú SMS, ktorú štvornásobný vrah poslal kamarátke tesne po masakri.

„Zabil som štyroch ľudí a som na ceste do Viedne,“ napísal Dahlgren svojej viedenskej kamarátke tesne po tom, čo brutálnym spôsobom zavraždil a zapálil telá svojich príbuzných v brnianskom dome. Obsah textovej správy potvrdil aj hovorca Spolkového kriminálneho úradu Mario Hejl: „Českí kolegovia nás informovali, že Američan poslal textovú správu, v ktorej oznámil, že chce ísť do Rakúska“.

V prípade brutálnej vraždy sa objavuje stále viac a viac nových detailov. Podľa denníka Krone Dahlgren pri vraždení tety, uja a bratrancov počul nejaké „hlasy“. Po masakri sa na letisko do Viedne mal dopraviť na motocykli. Po prílete ho mala americká FBI zadržať ešte keď bol v lietadle. Posádka o jeho prítomnosti na palube vedela, dve letušky sa mali údajne sťažovať na spôsobený šok.

Dahlgrena v piatok v Alexandrii v americkom štáte Virgínia vypočula sudkyňa. Podozrivý má zatiaľ zostať vo väzbe. Ďalší výsluch je podľa agentúry AP naplánovaný na stredu. Prokuratúra už pracuje na podkladoch k žiadosti o jeho vydanie. "Venujeme tomu zvýšenú pozornosť. Sú tam lehoty, ktoré je nutné dodržať," povedal hovorca Krajského štátneho zastupiteľstva v Brne Hynek Olma. Začiatkom budúceho týždňa by malo byť známe, kedy budú podklady odovzdané ministerstvu.

Polícia bude teraz pátrať nielen po motíve činu, ale bude sa zaoberať aj psychickým stavom páchateľa. Kauza je jednou z najväčších vrážd, ktoré sa na juhu Moravy za uplynulých 20 rokov stali. Dvaja zo zavraždených pôsobili v hudobnom telese Ukulele orchestra ako Brno. Zavraždená žena bola manželkou jedného z nich, matkou oboch usmrtených mladíkov a učiteľkou základnej školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu