Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študentka (19) parodovala pápeža: Na ulici ukázala nahú "číču" a kríž na ohanbí!

(Zdroj: Tribune Review)

PITTSBURGH - Talianska polícia iba nedávno zadržala pred rímskym Koloseom Slováka (55), ktorý si privyrábal v prestrojení za Jána Pavla II a zdá sa, že tento druh oblečenia je veľmi inšpiratívny aj v Amerike. Študentku Carnegie Mellon University v Pittsburghu obvinili z exhibicionizmu po tom, čo sa katolícky biskup sťažoval, že pred vysokoškolským mestečkom postáva nahá od pása nadol a má na sebe imitáciu odevu pápeža.

Katherine O'Connorú (19) zatkli za to, že rozdávala kondómy od pása nadol nahá a s krížom vyholeným na jej pubickom ochlpení. Prezident univerzity Jared Cohon sa vyjadril, že počas sprievodu výtvarného umenia boli ohlásené priestupky dvoch študentov, ale škola nebude vykonávať žiadne ďalšie disciplinárne konania. Podľa neho univerzita podporuje umenie, ale verejná nahota je nezákonná.

"Existujú protichodné hodnoty v tejto veci: Carnegie Mellon chce byť miestom, kde ľudia môžu otvorene vyjadriť svoje myšlienky a diskutovať, ale aj miestom, kde sa ľudia rôznych vyznaní, presvedčení majú cítiť vítaní a podporovaní," povedal Cohon a biskupovi Davidovi Zubikovi z pittsburghskej katolíckej diecézy, ktorý sa na sprievod a nahú študentku sťažoval, sa minulý týždeň ospravedlnil.

"Dialóg, nesúhlas a dokonca aj demonštrácie musia prebiehať v atmosfére slušnosti," povedal Zubik. "Dúfam, že všetci z nás - vrátane zúčastnených študentov - sa z tejto veľmi dôležitej lekcie poučili."

Predbežné vypočutie bolo podľa portálu dailymail.co.uk naplánované na 10. júna.

Študentka (19) parodovala pápeža:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Tribune Review)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu