Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalší škandál britskej televízie: Exmoderátor podozrivý zo zneužívania detí!

Jimmy Tarbuck
Jimmy Tarbuck (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britského komika a bývalého moderátora rôznych televíznych staníc Jimmyho Tarbucka (73) nedávno zadržala polícia pre podozrenie zo zneužívania detí, pričom ho po výsluchu medzičasom prepustila na kauciu. Informovali o tom dnes miestne médiá.

Ide o najnovší prípad odhalenia známej tváre z televíznej obrazovky zo sexuálneho zneužívania po tom, ako vlani polícia na základe odvysielaného dokumentárneho filmu začala vyšetrovanie sexuálnych útokoch zosnulého moderátora BBC Jimmyho Savila. Ten podľa vyšetrovacej správy, ktorá šokovala britskú verejnosť, od roku 1965 až do roku 2006 spáchal 214 trestných činov, z toho 34 znásilnení. Najstaršia z obetí mala 47 a najmladšia iba osem rokov.

Tarbuck je, podobne ako Savile, držiteľom čestného titulu Rad britského impéria (OBE), ktoré udeľuje britský panovník, prvýkrát v roku 1917 kráľ Juraj V. Britská polícia, ktorá podľa pravidiel nemenuje podozrivých pred vznesením obvinenia, uviedla, že zadržala muža (73) v súvislosti s vyšetrovaním sexuálneho zneužívania detí v minulosti. Obeťou je muž, ktorý bol údajne zneužitý v 70. rokoch minulého storočia.

Zatknutie známeho komika podľa BBC a spravodajskej agentúry PA nesúvisí s operáciou Yewtree, ktorá sa sústredí na vyšetrovanie trestnej činnosti Jimmyho Savila. Odhalenia o Savilovi vyvolali v BBC chaos a viedli k rezignácii generálneho riaditeľa verejnoprávneho média.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu