Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Austrálii zadržali katolíckeho kňaza obvineného z pedofílie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MELBOURNE - Austrálska polícia dnes zadržala rímskokatolíckeho kňaza obvineného z pedofílie. Stalo sa tak po niekoľkých mesiacoch vyjednávania ohľadom jeho návratu z Vatikánu. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa oficiálneho vyhlásenia polície sa nemenovaný 67-ročný kňaz dnes sám prihlásil na policajnom ústredí štátu Viktória v Melbourne. Muž čelí obvineniam v desiatich bodoch zo sexuálneho zneužívania detí, ku ktorému malo dochádzať na melbournských predmestiach v rokoch 1976-1985.

Kňaza následne prepustili na kauciu, v piatok sa však postaví pred súd. Polícia uviedla, že s predstaviteľmi katolíckej cirkvi rokovala o jeho návrate do Austrálie od júla minulého roka. Kňazov prípad je vo Viktórii zatiaľ posledným od novembra 2012, keď štátna polícia ustanovila špeciálnu komisiu na vyšetrovanie káuz spojených so sexuálnym zneužívaním detí zo strany duchovných.

Stúpajúci počet obetí podobných kriminálnych činov sa dostáva do popredia vďaka súčasným opatreniam austrálskeho parlamentu, ktoré sa zameriavajú na vyšetrovanie sexuálneho zneužívania detí náboženskými alebo inými organizáciami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu