Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladík sa chcel predviesť pred priateľkou: Rande ukončila až záchranka a hasiči!

Mladíka ratoval vrtuľník Zobraziť galériu (2)
Mladíka ratoval vrtuľník (Zdroj: HZS Libereckého kraja)

LIBEREC - "Machrovanie" ho mohlo stáť život! Rande mladého páriku túžiaceho po dobrodružstve takmer skončilo tragédiou. Mladík z Českej Lípy sa chcel predviesť pred priateľkou riskantným kúskom a preliezol plot trafostanice, kde dostal zásah elektrickým prúdom. Na mladom dobrodruhovi vzbĺklo oblečenie a s ťažkými popáleninami skončil v nemocnici. Informoval o tom český denník iDnes.

Mladí zaľúbenci si zrovna najlepšie miesto na vyznávanie lásky nevybrali. Najprv si sadli na stenu českolipskej vodárne, kde si pokojne pofajčievali. Mladíkovi sa to však po pár chvíľach zunovalo a rozhodol sa pre riskantnejší kúsok. Zoskočil dole, aby preskúmal trafostanicu. Tabuľky z varovaniami odignoroval a po pár skúmavých pohľadoch sa o trafostanicu oprel.

V tom dostal silný zásah elektrickým prúdom a oblečenie, ktoré mal na sebe, ihneď vzbĺklo. "Priateľka mu poskytovala prvú pomoc, záchranku privolali ďalší dvaja mladíci, ktorí sa v tých miestach náhodou zdržovali," uviedla policajná hovorkyňa Ivana Baláková. Hasiči najprv dostali hlásenie o požiari trafostanice, až po príchode na miesto zistili, že ide o ľudský život.

Mladík sa chcel predviesť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Libereckého kraja)

Keď prišli na miesto, mladíka už oživovali záchranári. "Po zabezpečení základných životných funkcií bola osoba letecky transportovaná do zdravotníckeho zariadenia," uviedol Jan Mandl z Hasičského záchranného zboru Libereckého kraja. Svedkovia neskôr polícii potvrdili, že mladík k trafostanici neprišiel kradnúť, riskantným kúskom sa chcel  len predviesť pred priateľkou. Mladíka zatiaľ kvôli ťažkým zraneniam vypočuť nemohli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu