Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V areáli bratislavského Matadoru horelo: Hasiči zasahovali päť hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V areáli bývalého bratislavského Matadoru a okolí dnes okolo tretej hodiny začalo horieť. Požiar sa hasičom podarilo zlikvidovať ráno. Osemnásť bratislavských hasičov na mieste zasahovalo päť hodín, v súčasnosti sú tam dobrovoľní hasiči z Petržalky, ktorí pracujú na dohášaní požiaroviska.

"Požiar vznikol na Kopčianskej ulici v areáli Matadoru a skratom cez vysokonapäťové vedenie prešiel do trafostanice, ktorá následne vybuchla," informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. Následne začali horieť priľahlá drevená búda, osobný automobil favorit a porast pri trafostanici
      
"Policajti spolu s hasičmi prostredníctvom výstražných a zvukových zariadení ľudí vyzývali, aby opustili svoje obydlia a vzdialili sa do bezpečnej vzdialenosti od požiaru," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Pre oheň museli evakuovať asi 10 osôb z okolitých budov. Jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín, na mieste ošetrili zdravotníci.
      
Zisťovateľ príčin požiaru sa na mieste k dôvodu jeho vzniku podľa Kurucovej nevedel s určitosťou vyjadriť. "Príčiny požiaru a škody sú v štádiu vyšetrovania expertíznej skupiny," doplnilo operačné stredisko hasičov. Celková výška škody bude vyčíslená dodatočne. "Policajti na mieste v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné neodkladné a neopakovateľné úkony," uzavrela Kurucová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu