Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nechutné: Soči plánovalo pred OH usmrtiť túlavé psy a mačky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruské mesto Soči, ktoré bude vo februári 2014 hostiť zimné olympijské hry, sa dostalo vo štvrtok do paľby kritiky po oznámení, že miestne úrady plánujú pred začatím OH usmrtiť viac ako 2000 túlavých mačiek a psov.

Ako uviedli úrady v Soči pre agentúru AFP, svorky túlavých zvierat šíria choroby a môžu napadnúť deti. Miestne úrady vyzvali organizácie, aby poslali ponuky na zorganizovanie skupín, ktoré by za 1,7 milióna rubľov (43 000 eur) mesto od túlavých zvierat oslobodili.

Miestni však aktivisti zorganizovali proti plánom miestnych úradov protest a vyzvali ich na sterilizovanie zvierat alebo ich umiestnenie do útulkov. Jedna z organizátoriek protestov v Soči Oľga Noskovecká uviedla pre AFP, že úrady často používajú na usmrtenie zvierat jed, čo je pre obyvateľstvo ešte nebezpečnejšie.

"Zvieratá zomierajú po niekoľkých hodinách na uliciach pred očami ľudí. Jed sa potom dostane do mora a mŕtve telá na smetisko."

Protest aktivistov bol úspešný. Miestne úrady nedostali žiadnu ponuku na usmrtenie zvierat, a tak sa mesto rozhodlo postaviť pre ne útulok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu