Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na univerzitnej pôde sa strieľalo: Zabili policajta, počuť boli aj výbuchy!

Polícia zaistila miesto činu
Polícia zaistila miesto činu (Zdroj: news.yahoo.com)

BOSTON - Policajt z univerzitnej ochrany utrpel smrteľné zranenie, keď zasahoval v areáli technologického inštitútu v Cambridge na predmestí Bostonu v americkom štáte Massachusetts, odkiaľ hlásili streľbu a výbuch, informovala televízna stanica ABC. Podľa miestnych médií je vo vyšetrovacej väzbe jeden podozrivý človek. Motív jeho činu nie je zatiaľ známy.

Po streľbe v areáli polícia prístup k budove uzavrela a začala s bezpečnostnými prehliadkami. Prerušená bola aj premávka metra na červenej línii, ktorá spája Cambridge s centrom Bostonu.
      
Univerzitná ochranka medzičasom informovala, že útočník už v univerzitnom areáli nie je a je možné vrátiť sa k obvyklým aktivitám. Predtým totiž polícia študentov vyzvala, aby nevychádzali a vyhýbali sa miestu činu.
      
Televízia NBS odvysielala zábery mladého muža, ktorého zadržali v blízkosti čerpacej stanice vo Watertowne neďaleko Cambridge. Zatiaľ nie je jasné, či policajná akcia vo Watertowne súvisí so streľbou v Cambridge alebo s útokom na Bostonský maratón, ktorý si v pondelok vyžiadal tri obete vyše 170 zranených.
      
Areál inštitútu sa nachádza zhruba tri kilometre od centra Bostonu, kde v pondelok v cieľovej rovinke maratónu explodovali dve bomby.

Massachusettský technologický inštitút je jednou z elitných vysokých škôl v USA. Nachádza sa na západnom brehu rieky Charles River, v časti Cambridge.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu