Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tajomstvo severokórejského vodcu odhalené: Fanatizmus dynastie a jedno číslo!

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

PCHJONGJANG – Severná Kórea je notoricky uzavretou spoločnosťou vedenou rovnako tajnostkárskou dynastiou Kimov. Ale ako nepriateľstvo so Západom kvôli jadrovému programu krajiny eskaluje, mohlo by odhalenie z hĺbky režimu vrhnúť aspoň nejaké svetlo na to, čo vedie činy jeho vodcov. Zjavne je to číslo deväť, napísal denník The Guardian.

Všetko sa začalo v čase oslobodenia Kórey od japonskej okupácie, kde bolo osem šamanov zastupujúcich osem kórejských provincií. Za toho najsilnejšieho bol považovaný šaman z provincie Pchjongan namdo. Tvrdí sa, že povedal Kim Ir-senovi, že osud jeho pokrvnej línie bude spojený s číslom deväť, ktoré je vo východnej Ázii považované za šťastné.

Možno to bol dôvod, prečo Kim Ir-sen vyhlásil dňom založenia Kórejskej ľudovodemokratickej republiky 9. september. A počet provincií rozšíril z vtedajších piatich na deväť. Garda Kimových osobných strážcov dostala označenie Jednotka 963 (pretože dvojitá deviatka je špeciálne šťastnou kombináciou).

Rodina Kimov má vlastný reťazec zaisťujúci pre ňu potraviny, ktorý tiež používa číslo deväť. Po celej Severnej Kórei sú k nájdeniu takzvané "farmy číslo deväť" a "pracovné postupy číslo deväť", ktoré sú špeciálne navrhnuté ústredným straníckym výborom pre finančné riadenie. Ich produkty sú určené pre stravovanie Kimov a tieto potraviny sa, samozrejme, nazývajú "výrobky číslo deväť".

Druhý v poradí dynastie Kimov, Kim Ir-senov syn Kim Čong-il, sa opakovane zmieňoval o tom, že dátum jeho narodenia pripadlo na 16. februára (1+6+2 = 9). Dekrétom ustanovil, že poznávacie značky na jeho autách budú 2.16, a potom, aby svoje osobné vozy zamaskoval, stanovil, že práve toto bude bežná poznávacia značka pre všetky osoby zo severokórejskej vnútornej elity.

Kim Čong-il bol vymenovaný na najvyšší vojenský post 24. decembra (2 +4 +1 +2 = 9). Jeho vymenovanie straníckym tajomníkom, ktoré formálne uzavrelo jeho prevzatie moci, sa odohralo tri roky a tri mesiace po smrti jeho otca Kim Ir-sena.

Pri prenesení do nedávnej severokórejskej histórie stojí za povšimnutie, že Kim Čong-il udelil svojmu synovi Kim Čong-unovi prvú verejnú úlohu generála kórejskej ľudovej armády 27. septembra 2010 (2 +7 = 9, plus deviaty mesiac znamená dvojitú deviatku). A 11. apríla (20) 12 (1 +1 +4 +1 +2 = 9) bol Kim Čong-un menovaný prvým tajomníkom strany a 18. júla 2012 povýšený na maršala.

Zakaždým, keď KĽDR dominuje titulkom medzinárodných médií ďalším raketovým testom alebo jadrovou skúškou, pripomínajú analytici nedávne narodenie niektorého z Kimov, alebo iné štátne výročie, ktoré podľa nich ovplyvnilo voľbu termínu. Ale starostlivejší pohľad naznačuje, že viac spoločného majú s číslom deväť.

Prvý jadrový test KĽDR uskutočnila 9. októbra 2006. Druhý odpal rakety dlhého doletu bol 5. apríla 2009 (5 +4 = 9 a deviatka z roku 2009 znamená dvojitú deviatku). Ďalší úspešný raketový štart bol 12. decembra 2012 (1 +2 +1 +2 +1 +2 = 9). A zatiaľ posledný jadrový test 12. februára (20) 13 (1 +2 +2 +1 +3 = 9). Nedávne severokórejské propagandistické video zverejnené na serveri YouTube, na ktorom sa východné pobrežie USA ponára do ohnivého mora, obsahuje raketu označenú číslom deväť.

Toto všetko sa sčíta. Tri generácie Kimov fixovaných na číslo deväť. V piatok Severokórejčania oznámili, že od 10. apríla (20) 13 nebudú môcť chrániť zahraničných diplomatov na svojom území. A teraz si trochu kalkulujte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu