Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dráma v Kanade: Pri škôlke plnej detí sa strieľalo!

Policajti všetky deti presunuli do bezpečia v susednej budove. Zobraziť galériu (3)
Policajti všetky deti presunuli do bezpečia v susednej budove. (Zdroj: SITA)

GATINEAU – Škôlku neďaleko kanadského hlavného mesta Ottawy dnes vystrašila streľba, ktorá si vyžiadala život jedného človeka, zrejme strelca. Všetkých 53 detí, vrátane piatich nemluvniat, ktoré v škôlke v tú dobu boli, je však podľa polície v poriadku. Podrobnosti o tom, čo sa stalo, zatiaľ nie sú známe.

Policajný hovorca Jean-Paul Lema podľa agentúry Reuters povedal, že na mieste udalosti v meste Gatineau, ktoré oddeľuje od kanadskej metropoly rovnomenná rieka Ottawa, zostal jeden mŕtvy. O koho ide, nepovedal, ale uistil, že nikto z detí ani z personálu nebol zranený.

"V tejto chvíli nie je dôvod na obavy," povedal novinárom. "Žiadne z detí nebolo zranené." Polícia oznámila, že ráno (miestneho času) bola telefonicky požiadaná o pomoc po tom, čo sa v dvoch budovách tvoriacich areál škôlky ozvali výstrely. Policajti všetky deti presunuli do bezpečia v susednej budove.

Streľba pri kanadskej škôlke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Streľba podľa agentúry AP spočiatku vyvolala obavy z horšieho scenára pripomínajúceho vlaňajší decembrový masaker v základnej škole v Newtowne v americkom štáte Connecticut. O život tam pri streľbe prišlo 20 detí a šesť učiteľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu