Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Holandsko varuje: V mäsových guľkách môže byť psie a mačacie mäso!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL/AMSTERDAM - Holandský úrad pre bezpečnosť potravín a ochranu spotrebiteľov (NVWA) začal vyšetrovať obchodníka s mäsom z Amsterdamu pre podozrenie, že do mäsových guliek, ktoré dodáva do predajní, sa mohlo dostať aj mäso z psov a mačiek. Informoval o tom dnes spravodajský server DutchNews.nl.

Holandské úrady začali vyšetrovanie na základe informácií zo Španielska, kde podľa výpovedí očitých svedkov existuje spoločnosť, zbierajúca mŕtvoly psov a mačiek zo španielskych domácností. Tie potom miznú bez stopy.

Španielska polovojenská polícia Guardia Civil podľa holandského denníka Telegraaf uviedla, že existuje možnosť, že mäso zo psov a mačiek pôvodom zo Španielska slúži na výrobu potravín pre domáce zvieratá a nie je vylúčená jeho prítomnosť v mäsových guľkách pre ľudí, ktoré sú dostupné na trhoch EÚ.

Vyšetrovanie NVWA zamerané na amsterdamského obchodníka s mäsom má zistiť možné prepojenia medzi ním a udalosťami zo Španielska. Holandské úrady o tejto možnosti informovala španielska polícia. Podľa holandských médií sa NVWA k tejto kauze zatiaľ odmieta oficiálne vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu