Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Marek (†25) skolaboval počas operácie, keď mu trhali zuby múdrosti!

Marek zomrel počas rutinnej operácie
Marek zomrel počas rutinnej operácie (Zdroj: Facebook)

SAN DIEGO - Vytrhnutie zubu múdrosti určite nepatrí k zákrokom, pri ktorých pacientovi hrozí, že zomrie. Ani Marek Lapinski z Kalifornie nemal strach predtým, než ho mal podstúpiť. Teraz je mŕtvy. Počas operácie sa totiž vyskytli nečakané komplikácie, ktorým podľahol.

Dvadsaťpäťročného mladíka už dlhší čas pobolievali dva zuby múdrosti, a tak sa rozhodol, že sa zbaví problémov s nimi raz a navždy a nechá si ich vytiahnuť. Jeho zubár Steven Paul ho objednal na 21. marca.

Počas procedúry začal Marek silno kašľať, čo zrejme spôsobil kus gázy, ktorú mu po smrti našli v dýchacích cestách. Paul mu podal anestetikum propofol, ktorý však situáciu len zhoršil. Pacientovi sa zastavilo srdce a po prevoze do nemocnice zomrel. Neskôr vysvitlo, že počas zákroku dostal najmenej šesť dávok sedatív.

"Zubár mu podal príliš veľké množstvo anestetík. Veď to by zabilo aj koňa. Aj pľúcny doktor mi povedal, že bol pravdepodobne predávkovaný," povedala Lapinskiho sestra Natalie, ktorá pracuje ako zdravotníčka. Pozostalá rodina plánuje voči Paulovi podniknúť právne kroky, informoval portál foxnews.com

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu