Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V dome strelca zo základnej školy v Newtowne sa našiel arzenál zbraní

Newtown Zobraziť galériu (2)
Newtown (Zdroj: SITA)

NEW HAVEN - Celý arzenál zbraní - vrátane strelných zbraní, bajonetu a niekoľkých mečov - sa našiel pri prehliadkach v dome strelca, ktorý vlani v decembri zabil v škole v Newtowne 26 ľudí, a potom si vzal život. O výsledku domových prehliadok dnes informovala tlačová agentúra AP.

Keď dvadsaťročného strelca Adama Lanzu našli mŕtveho, mal na sebe nepriestrelnú vestu a oblečenie vojenského typu. Všetky svoje obete zabil poloautomatickou puškou Bushmaster 223, seba zastrelil pištoľou typu Glock (kaliber 10 milimetrov), uviedol prokurátor Stephen J. Sedensky.

Strelec si sebou vzal ďalšiu nabitú krátku zbraň a tri zásobníky na 30 nábojov do pušky Bushmaster. Prokurátor tiež informoval, že všetky obete na škole Sandy Hook - i seba samého - Lanza zabil v priebehu piatich minút.

Bushmaster AR-15
Zobraziť galériu (2)
Bushmaster AR-15  (Zdroj: SITA)

Zoznam vecí - nájdených v Lanzovom dome a v aute, ktoré použil na cestu do školy - dáva nahliadnuť do sveta samotárskeho strelca. Prokurátori doteraz zverejnili málo podrobností, a to aj napriek tlaku guvernéra v Connecticute a zákonodarcov.

Guvernér Dan Malloy kritizoval úniky informácií do tlače. Zákonodarcovia sa dožadujú podrobností, nakoľko pripravujú legislatívu, týkajúcu sa kontroly zbraní a duševného zdravia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu