Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Marihuana sa začne do Česka dovážať z Holandska: Cena bude trhová!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Od apríla začne v Českej republike platiť novela zákona, ktorá umožní českým lekárňam predávať sušené časti konope, spočiatku dovážaného len z Holandska. Cenu zatiaľ ministerstvo zdravotníctva nechce regulovať, bude údajne závisieť od "podmienok dovozcov a distribútorov".

Po apríli 2014 sa uskutoční výberové konanie na pestovateľov na území ČR. Pestovanie bude regulované a kontrolované. Konope na liečebné účely sa nebude hradiť zo zdravotného poistenia. Pacienti návrh kritizujú, pretože im neumožňuje pestovať si konope pre vlastnú potrebu. Upozorňujú, že cena konope môže byť taká vysoká, že si ho nebudú môcť kúpiť.

Ministerstvo zdravotníctva už na svojej stránke zverejnilo formulár, na základe ktorého bude udeľovať povolenie na dovoz konope. Počet dovozcov nechce obmedzovať. Užívanie lieku vyrobeného z konope môže pomôcť pacientom s vážnymi onkologickými či neurologickými ochoreniami, ľuďom so silnými bolesťami, kŕčmi či ekzémami, ktorí si ho budú môcť kúpiť výlučne v lekárni na elektronický predpis.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu