Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Farmár na súde: Konope som používal na mazanie kravských vemien!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PLZEŇ - Český súkromný poľnohospodár Pavel Mareš z okresu Domažlice v Plzenskom kraji dostal dnes na tamojšom okresnom súde podmienečný trest za nelegálne pestovanie konope. Obhajoval sa tým, že z konope vyrábal masť, ktorou natieral kravám vemená a kopytá. Informoval o tom portál Novinky.cz.

"Malo to na ne blahodarné účinky," tvrdil farmár na súde. Súd mu ešte pripísal vinu za dopravnú nehodu motocykla, pri ktorej sa vážne zranili jeho tri malé deti. Podľa rozsudku sa musí Mareš tri roky sekať dobrotu, inak pôjde na 17 mesiacov do väzenia.

Muža začala polícia prvýkrát vyšetrovať vlani v júni, keď pod vplyvom alkoholu tlačil po ceste skúter s deťmi vo veku štyri až šesť rokov. Na križovatke nedal prednosť inej motorke a jej vodič do skútra narazil. Všetky tri deti utrpeli vážne zranenia.

Druhý stret so zákonom mal Mareš koncom minulého roka po požiari svojej stodoly v dedine Lštení, kde hasiči našli rastliny konope. Neskôr vysvitlo, že farmár mal v objekte, ktorý oficiálne slúžil ako sklad dreva a uhlia, profesionálne vybavenú miestnosť na pestovanie konope. Kriminalisti tam celkovo zaistili osem kilogramov marihuany. Z dôkazov nevyplynulo, že by obžalovaný drogy distribuoval, dodal samosudca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu