Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najznámejší slovenský transexuál obral hviezdy o milióny: Život ako z filmu!

Martin Sloboda alias Sandra Svobodová Zobraziť galériu (2)
Martin Sloboda alias Sandra Svobodová (Zdroj: archív)

BRATISLAVA/PRAHA - Postaral sa o medzinárodný škandál! Transexuálovi Martinovi Slobodovi alias Sandre Svobodovej sa podarilo niečo, čím sa nemôžu chváliť ani tí najväčší svetoví podvodníci. Rodák z Prievidze v minulosti preoperovaný na ženu má na krku niekoľko šokujúcich obvinení nielen doma, ale aj za hranicami. Okrem toho, že sa vydával za sudkyňu a zastupoval známe české celebrity, vystupoval aj ako falošný gynekológ, ktorého rukami prešli desiatky žien. Slovensko už požiadalo o jeho vydanie. Informoval o tom český denník Blesk.

Falošnej sudkyni a gynekologičke Sandre hrozí za množstvo podvodov až 8 rokov za mrežami. To však nie je všetko. Ako náhle opustí mreže českej cely, poputuje zrejme do tej slovenskej. V rodnej krajine totiž má tiež čo vysvetľovať. Slovensko už preto požiadalo o jej vydanie. "Sandra Svobodová sa totiž aj na Slovensku dopustila množstva podvodov a pred spravodlivosťou utiekla do Čiech," povedal zdroj oboznámený s vyšetrovaním

Sandrin register trestov je naozaj pestrý. Zmena pohlavia, ktorú podstúpila v roku 2002 v Nemecku, jej zrejme dodala sebavedomia a neváhala sa pustiť ani do tých najväčších podfukov. V minulosti sa v Čechách vydávala za sudkyňu a ako predsedníčka Vnútroštátnej a medzinárodnej arbitráže rozhodovala niekoľko pojednávaní.

Transexuálka vystupovala veľmi dôveryhodne a presvedčivo, zastupovala dokonca niekoľko českých prominentných osobností, ako napríklad Helenu Vondráčkovú, Moniku Absolónovú, Josefa Vojtka alebo Veroniku Žilkovú. Na megapodvod, ktorým sa jej podarilo získať až 5 miliónov českých korún (takmer 195 tisíc eur), jej neskôr prišli a putovala za mreže.

Hneď ako opustila väzenskú celu však vo svojom biznise pokračovala. Tentoraz sudcovský talár vymenila za lekársky plášť a zahrala sa na falošnú gynekologičku. Zriadila si dokonca aj vlastnú ordináciu a bez akéhokoľvek lekárskeho vzdelania ošetrila najmenej dve desiatky pacientok. Kriminalisti sa pri vyšetrovaní nestačili diviť, aká dokázala byť presvedčivá a prefíkaná.

Falšovanie listín a dokladov jej nerobilo najmenší problém a pacientkam vystavovala podvodné recepty na lieky. "Už bola podaná obžaloba a v najbližších týždňoch pôjde gynekologička pred súd. kriminalisti vyčíslili škodu na takmer 950 tisíc českých korún," povedal policajný hovorca Miroslav Doubek. Počet obvinení, ktoré má Sandra na krku, zrejme ešte stále nie je konečný. Ďalšie by jej mali pribudnúť aj na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu