Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nepodplatiteľný sudca nestojí o výhody: Odmietol polovicu platu, šoféra i apartmán

Pietro Grasso
Pietro Grasso (Zdroj: SITA)

RÍM - Nový predseda talianskeho Senátu Pietro Grasso sa vzdal polovice svojho platu ako aj ďalších výhod spojených s funkciou vrátane osobného šoféra a vlastného apartmánu. Politik v minulosti pôsobil ako sudca, pričom sa špecializoval najmä na procesy s mafiánmi.

Grasso z Demokratickej strany (PD) chce podľa vlastných slov "ísť príkladom" a inšpirovať aj ostatných talianskych politikov v tom, aby verejnosti ukázali ochotu šetriť aj na sebe. Predseda hornej komory talianskeho parlamentu si plat zoškrtal z 18 600 na 9000 eur v čistom.

Grassa talianske médiá už dlhšie spomínajú ako jedného z kandidátov na nového predsedu talianskej vlády. Na jej zložení sa strany nevedia dohodnúť od februárových parlamentných volieb, ktoré de facto skončili patom. Voľby síce vyhrala ľavicová koalícia Piera Luigiho Bersaniho, v Senáte sa jej však nepodarilo získať väčšinu. Vládu chce zostaviť aj víťazné Hnutie piatich hviezd komika Beppeho Grilla ako aj pravicová koalícia Ľud slobody expremiéra Silvia Berlusconiho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu