Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hromadná bitka svadobných hostí: Pobili sa kvôli miestu na parkovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Najmenej štyria ľudia utrpeli zranenia a bolo podaných viac ako 16 trestných oznámení po bitke hostí z dvoch svadieb vo viedenskej štvrti Favoriten. Konflikt vznikol kvôli miestu na parkovanie. O prípade dnes informovala tlačová agentúra APA.

V sobotu podvečer sa strhla hádka svadobných hostí, pozvaných na dve oslavy v dvoch reštauráciách na ulici Kudlichgasse. Na jednu svadobnú oslavu prišli hostia najmä ruského pôvodu, na druhú hlavne tureckého pôvodu.

Nikomu zo zosobášených párov sa nič nestalo, zrejme o tom najprv ani nevedeli, uviedla hovorkyňa viedenskej polície. Do konfliktu sa nakoniec zapojilo viac ako 30 ľudí, pričom došlo aj k násilnostiam.

Na miesto činu prišli viaceré policajné hliadky, príslušníci zásahovej jednotky WEGA a aj policajti so psami. Snažili sa ľudí, zapojených do konfliktu, dostať od seba a upokojiť situáciu.

Z pôvodne slovnej hádky vznikla ruvačka, ktorá sa skončila množstvom trestných oznámení. Štyroch ľudí vo veku 29, 31, 39 a 43 rokov odviezli záchranári so zraneniami tváre do rôznych nemocníc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu