Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Policajná akcia sa vydarila: Zaistili strieľajúce pero

Podomácky vyrobená zbraň sa podobala na pero
Podomácky vyrobená zbraň sa podobala na pero (Zdroj: SITA)

MICHALOVCE - Podomácky vyrobenú strelnú zbraň pripomínajúcu pero zaistili policajti spolu s viacerými kusmi streliva počas akcie v meste Strážske, časť Krivošťany. Ich 50-ročného držiteľa polícia obvinila zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, za čo mu hrozia tri až osem rokov väzenia.

"Obvinený si napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu, zadovážil v roku 2008 podomácky nedovolene zhotovenú ručnú strelnú palnú zbraň. Tá sa vzhľadovo podobá peru, pričom ide o jednovýstrelovú pištoľ na streľbu malokalibrových nábojov s okrajovým zápalom kaliber 22 LR - 5,6 milimetra," uviedol na margo prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Ako dodal, v zmysle zákona o strelných zbraniach a strelive ide o zbraň kategórie A, t. j. zakázanú zbraň. "Obvinený si tiež zadovážil šesť nábojov kalibru 22 LR s olovenými pomedenými expanznými strelami a jeden náboj kalibru 22 WMR s poloplášťovou strelou s expanznou dutinou. Všetky boli spôsobilé streľby a môže ich nadobudnúť do vlastníctva len držiteľ zbrojného preukazu," doplnil policajný hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu