Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Z tohto VIDEA behá mráz po chrbte: Horolezec natočil svoj 30 metrový pád!

Horolezec sa 30-metrový pád snažil ubrzdiť rukami-nohami.
Horolezec sa 30-metrový pád snažil ubrzdiť rukami-nohami. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN – Neuveriteľné šťastie! Horolezec Mark Roberts pri svojom výstupe na najvyšší vrch vo Walese Snowdon mohol prísť o život. Dramatické chvíle pri svojom 30-metrovom páde pritom neplánovane zaznamenal na kamere pripevnenej na prilbe.

 

Video, ktoré sa objavilo na Youtube, začína poslednými sekundami pred hrozivým pádom zo zasneženej a zľadovatenej skaly. Roberts sa pomocou cepínov postupne štveral na vrchol, keď zrazu z výšky začali padať kusy ľadu. Horolezec sa im pokúsil vyhnúť, čo ho vyviedlo z rovnováhy a v tom momente sa začal jeho boj o holý život.

Rukami-nohami sa snažil ubrzdiť šialený pád, narážal do skál, niekoľkokrát sa pretočil, až sa napokon asi po pol minúte vyčerpaný a doudieraný zastavil o 30 metrov nižšie.

Horolezcovi prišli na pomoc záchranári asi o pol hodinu. Akoby zázrakom však z hrozivého pádu vyviazol „len“ so zlomeným členkom a niekoľkými pomliaždeninami. „Najdôležitejším posolstvom v tomto prípade je, že takéto prípady sa síce dejú, no to, že mal Mark na hlave prilbu, mu zrejme zachránilo život,“ uviedol pre britský denník Daily Mail Elfyn Jones z Britského horolezeckého spolku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu