Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zásah záchranárov s tragickým koncom: Horolezec Juraj (†42) zranenia neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZÁDIEL - Pri lezení v skalách v Zádielskej doline zahynul 42-ročný Juraj P. z Rožňavy. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, k tragickej udalosti došlo včera podvečer.

Hasičov z Moldavy nad Bodvou o nešťastí informoval jeden z horolezcov Matej B., ktorý uviedol, že v Zádielskej tiesňave je zranený horolezec, ktorého treba zniesť k vozidlu rýchlej lekárskej pomoci, ktoré už bolo na odstavnom parkovisku pre vstupom do tiesňavy. Na zásah vyrazili štyria hasiči záchranári s lezeckým výcvikom a potrebnou technikou. Po príchode sa dozvedeli, že horolezec už skonal a nachádza sa vo výške približne dvesto metrov. Na mieste nešťastia už na nich čakala aj skupina horolezcov, ktorá medzitým mŕtveho horolezca stabilizovala v nosidlách.

Transport nebohého bol veľmi ťažký pre padajúce balvany zo skál týčiacich sa nad zasahujúcimi hasičmi. Znášanie trvalo takmer poldruha hodiny. Po znesení horolezca prítomný lekár potvrdil úmrtie. Pred vstupom do tiesňavy telo nebožtíka od hasičov prebrala pohrebná služba. Okolnosti tragickej udalosti vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu