Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Matka zmätkárka: Hasiči jej zachránili dcérku, ona im ušla s vysielačkou na streche

V horších prípadoch vodiči na strechách zabúdajú aj celé nákupy
V horších prípadoch vodiči na strechách zabúdajú aj celé nákupy (Zdroj: wordpress.com)

OSTRAVA – Kde nechala hlavu? Na adrenalínové chvíle, aké počas jednej hodiny stihla zažiť mladá mamička z Ostravy, tak skoro zrejme nezabudne. Najprv omylom vymkla svoju ročnú dcérku v aute, a keď ju hasiči vyslobodili, poďakovala sa im naozaj nezvyčajným spôsobom. Informoval o tom český portál novinky.cz.

Vystrašená žena privolala hasičov asi hodinu pred poludním do Ostravy k autu, v ktorom omylom vymkla svoju dcérku. Keď dieťatko ukladala do sedačky na zadnom sedadle svojho Renaultu Clio, odhodila najprv kľúče na predné sedadlo, pričom si nevšimla, že tlačidlo na kľúčoch medzitým uzamklo ostatné dvere.

Ako náhle zabuchla zadné dvere a chcela sadnúť do auta, ostala zhrozená. Žiadne z dverí totiž nemohla otvoriť a dieťatko ostalo v aute uväznené. Náhradné kľúče pri sebe nemala, no našťastie jej zostal mobil, ktorým zavolal na pomoc hasičov. „Hasiči najprv medzi prednými dverami a stĺpikom vytvorili improvizovanú medzeru, ktorou pretiahli drôtik s háčikom,“ opísal záchrannú akciu hovorca hasičov Petr Kůdela.

Hasiči sa osvedčili aj ako veľmi dobrí rybári, keď vytúžené kľúče vylovili za necelých dvadsať minút. Žena im niekoľkokrát poďakovala, no ešte skôr ako sa zbalili, sadla za volant a ušla im aj s vysielačkou, ktorú si hasič pri zásahu položil na strechu auta. Aj keď sa im za pomerne krátko podarilo so ženou skontaktovať, vysielačku už na streche nemala.

Nakoniec však kuriózny zásah skončil šťastne. Vysielačku zvanú Jupiter našiel náhodný okoloidúci, ktorý ju doniesol na centrálu ostravskej hasičskej stanice. Ten sa hasičom takisto postaral o zábavu. Keď sa ho pýtali na meno a bydlisko, aby mohol byť za nález odmenený, spýtal sa ich: „Chcete mi dať zahrať?“ a s úsmevom na tvári odišiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu