Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvrat v príčine smrti prezidenta Cháveza (†58): Jeho ochranka má novú verziu!

(Zdroj: SITA)

CARACAS - Venezuelský prezident Hugo Chávez zomrel na masívny srdcový infarkt. V stredu večer to povedal veliteľ jeho ochranky. Podľa pôvodných správ Chávez skonal kvôli komplikovaným dýchacím ťažkostiam, ktoré nastali po štvrtej operácii rakoviny.

Generál José Ornella, ktorého dnes citovala agentúra AP, posledné Chávezove chvíle opísal takto: "Nedokázal už hovoriť, iba pohyboval perami. 'Nechcem umrieť, prosím, nenechajte ma zomrieť,' hovoril." "Miloval svoju zem a obetoval sa pre ňu," dodal Ornella.

Strávil vraj po Chávezovom boku posledné dva roky, teda obdobie, kedy sa venezuelský prezident liečil na rakovinu v oblasti panvy. Úrady druh rakoviny ani miesto, odkiaľ boli nádory vyoperované, nezverejnili. Ani generál chorobu bližšie nešpecifikoval, povedal len, že v čase smrti už bola v pokročilom štádiu. Neodpovedal ani na otázku, či boli zachvátené aj pľúca.

Chávez zomrel v utorok večer vo vojenskej nemocnici v Caracase. Telo je teraz uložené vo vojenskej akadémii, v piatok sa bude konať štátny pohreb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu