Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Biden: Obama neblafuje, Iránu chce zabrániť získať jadrovú zbraň

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: TASR)

WASHINGTON - Americký viceprezident Joe Biden dnes povedal pre najväčšiu proizraelskú lobistickú skupinu, že prezident Barack Obama to myslí vážne s odhodlaním USA zabrániť Iránu v získaní jadrovej zbrane.

"Prezident Barack Obama neblafuje," povedal Biden pre Americko-izraelský výbor pre verejné záležitosti (AIPAC) v prejave na výročnej konferencii, napísala agentúra Reuters.

Viceprezident dodal, že USA "nevyhľadávajú vojnu" a chcú mierové vyjednávanie s Iránom. Podľa neho je čas a priestor na to, aby rozhovory uspeli, ale okno príležitostí sa zatvára.

Netanjahu: Sankcie proti Iránu treba podporiť vojenskou hrozbou

Diplomacia ani sankcie nezastavili Irán v úsilí vyvinúť jadrovú zbraň a na zastavenie jeho programu je potrebná jasná a presvedčivá vojenská hrozba, vyhlásil dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

"Slová samotné Irán nezastavia. Sankcie samotné Irán nezastavia. Sankcie musia byť spojené s jasnou a presvedčivou vojenskou hrozbou," povedal premiér na konferencii Americko-izraelského výboru pre verejné záležitosti (AIPAC), ktorá sa koná vo Washingtone.

Netanjahu hovoril prostredníctvom obrazového prenosu z Izraela. Zopakoval svoje tvrdenie, že Irán využíva medzinárodné rokovania na kupovanie času, ktorý potrebuje na pokračovanie vo svojom jadrovom programe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu