Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajti umučili taxikára (†27) na smrť: Povláčili ho po ceste!

Muža umučili na smrť Zobraziť galériu (2)
Muža umučili na smrť (Zdroj: YouTube)

DAVEYTON - Policajná agresivita niekedy naberá neskutočné rozmery. Svedčí o tom aj prípad z Juhoafrickej republiky (JAR), kde muži zákona uvláčili na smrť mladého taxikára. O život ho pripravili len preto, že zaparkoval na zlej strane cesty!

Krajina na juhu afrického kontinentu je známa vysokou mierou kriminality. K tej bohužiaľ občas prispejú aj tí, ktorí by proti nej mali bojovať.

Dvadsaťsedemročný taxikár Mida Macia z mesta Daveyton zaparkoval svoju Toyotu na ceste. Zastavil však na nesprávnej strane a blokoval tak dopravu, píše portál tn.cz. K tomu pridal aj trúbenie, aby prilákal zákazníkov. Jeden z motoristov na neho privolal policajtov, s ktorými sa Mida začal hádať.

Mužovo správanie bolo síce neštandardné, určite to ale nebol dôvod na to, aby zahynul. Strážcovia zákona si s ním totiž nevedeli rady, tak ho priviazali k služobnej dodávke a povláčili po ceste. "Dverami ho udreli do tváre a potom sa rozbehli. Z tváre sa mu liala krv. Kričal od bolesti a prosil ich, aby zastavili, ale márne," povedal očitý svedok.

Policajti umučili taxikára (†27)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Macia potom previezli na policajnú stanicu, kde mu ešte uštedrili niekoľko ďalších úderov. Krátko nato zomrel. Juhoafrický prezident Jacob Zuma nariadil ministrovi vnútra, aby prípad dôkladne vyšetril. Rodine zosnulého vyjadril úprimnú sústrasť. "So žiadnym človekom by sa nemalo takto zaobchádzať," skonštatoval.

Úmrtia ľudí vo väzbe nie sú v JAR ničím ojedinelým. Každý rok tam takto zomrú stovky zadržaných. V roku 2009 to bolo dokonca takmer tisíc.

Policajti uvláčili na smrť taxikára

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu