Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladým sa nepáčilo mlčanie cirkvi: Pápežovi ďakujú na YouTube

Mladým sa nepáčilo mlčanie cirkvi - ďakujú pápežovi na YouTube
Mladým sa nepáčilo mlčanie cirkvi - ďakujú pápežovi na YouTube (Zdroj: YouTube)

MADRID - Skupina mladých Madridčanov "zavesila" na internet dvojminútové video nazvané "Pre 85-ročného mladého muža", ktorým sa chcú poďakovať dnes odstupujúcemu pápežovi Benediktovi XVI. za jeho službu cirkvi. Za prvých päť dní si ich svedectvá pozrelo 60.000 ľudí.

Ako informovala Catholic News Agency, iniciátorom projektu je Pablo Larrocha, ktorému sa nepáčilo mlčanie cirkvi po tom, ako Benedikt XVI. oznámil, že k dnešnému dňu sa vzdáva pápežského úradu. "Vnímal som mlčanie cirkvi a vôbec sa mi to nepáčilo," dodal.

Podotkol, že tento stav bol istým spôsobom prirodzený, pretože pápežovo nečakané rozhodnutie všetkých zaskočilo. "Ale cítil som, že musím niečo urobiť, aby títo ľudia videli, že pápež nie je sám," spresnil. Benedikt podľa jeho slov musí vedieť, že "mladí ľudia sú na jeho strane, že sú jeho synmi a dcérami a budú s ním až do konca".

Na videu mladí ľudia i deti z celého sveta ďakujú pápežovi Benediktovi za jeho "učenie o pravde, viere a pokore, ako aj za to, že im ukázal Kristovu nehu a ponúkol úprimné svedectvo o nádeji, veľkorysosti a odvahe".

Do videokonferencie sa zapojili mladí veriaci zo Španielska,  Nemecka, Rumunska, Francúzska, Peru, Chile, Venezuely, Argentíny, Slovenska, Austrálie, Ruska, USA, Nového Zélandu i Číny.

Dnes okolo 17.00 h Benedikt XVI. opustí Apoštolský palác, na vŕšku vo Vatikánskych záhradách nasadne do vrtuľníka, ktorým sa presunie do letnej rezidencie v Castel Gandolfe, odkiaľ ešte naposledy ako pápež z balkóna pozdraví veriacich.

Presne o 20.00 h sa Benedikt XVI. stane prvým pápežom po 600 rokoch, ktorý z úradu odstúpi. Nastane obdobie sede vacante, ktoré bude trvať až do zvolenia nového pápeža.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu