Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tento muž prežil istú smrť: Zoskočil z horiaceho balóna v Egypte!

Michael Rennie Zobraziť galériu (3)
Michael Rennie (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

LUXOR - Bol jedným z dvoch ľudí, ktorým sa podarilo prežiť tragický let balónom v Egypte. Jeho žena a ďalších osemnásť ľudí také šťastie nemalo. Brit Michael Rennie (49) sa ako jediný turista zachránil tým, že z padajúceho horiaceho balóna vyskočil. Jeho žena neprežila.

Michael trávil s manželkou v Egypte dovolenku. Pobyt si chceli spestriť vyhliadkovým letom v balóne, aby sa pokochali krajinou a najmä Údolím kráľov. Spolu s ďalšími sedemnástimi turistami odštartovali v utorok skoro ráno. Pristátia sa však väčšina z nich nedožila. Balón totiž v 300-metrovej výške začal horieť a zrútil sa.

Rennie krátko predtým, ako balón dopadol na zem, z neho vyskočil. A spolu s ním aj pilot. Títo dvaja muži sa tak ako jediní vďaka svojej duchaprítomnosti zachránili. O krátku chvíľu zoskočili aj ďalší, odľahčený balón však opäť nabral výšku a oni skok neprežili. Michael tak v jednom okamihu prišiel o manželku Yvonne, s ktorou bol niekoľko desiatok rokov.

Michael a Yvonne boli manželmi dlhé roky
Zobraziť galériu (3)
Michael a Yvonne boli manželmi dlhé roky  (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

"Videl som, ako bežal s popálenou tvárou k najbližšiemu domu, aby odtiaľ privolal pomoc. Neustále pritom zúfalo kričal: "Moja žena, moja žena!"," uviedol očitý svedok.

Brit je hospitalizovaný v nemocnici v Luxore
Zobraziť galériu (3)
Brit je hospitalizovaný v nemocnici v Luxore  (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

Oboch preživších okamžite previezli do nemocnice, kde ležia na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ich stav je vážny. Michael okrem popálenín tváre utrpel zranenie nohy a hrudníka.

Pri utorňajšom páde teplovzdušného balóna neďaleko Luxoru prišlo o život devätnásť ľudí vrátane Britov, Číňanov, Japoncov, Francúzov a Belgičanov. Príčinou havárie bolo zlyhanie ľudského faktora. Egypťan, ktorý balón riadil, mal zatvoriť ventil k prívodu plynu, keď ku koncu letu vznikla trhlina na trubici s héliom, z ktorej plyn unikal. Bohužiaľ tak ale neurobil a tiež sa ani nepokúsil uhasiť následný požiar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu