Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Čechách sa vykoľajil vlak: Po záhadnej príčine stále pátrajú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CHEB – Železničnú dopravu v západných Čechách, konkrétne v smere na Cheb, zablokovalo dnes v poludňajších hodinách vykoľajenie sa nákladného vlaku na hornej železničnej stanici v Karlových Varoch.

Incident, po ktorom sa mimo koľajiska ocitli štyri vagóny, sa zaobišiel bez zranení osôb, informuje internetový server iDNES.cz.

Prevádzka je podľa slov hovorcu železničnej inšpekcie Martina Drápala prerušená v úseku Karlove Vary-Chodov, nepremávajú ani osobné vlaky do Starej Role a späť na trati do Johanngeorgenstadtu. Aj rýchliky na trati Karlove Vary-Chomutov budú podľa železničných zdrojov premávať v inom režime a budú zastavovať ako osobné vlaky.

Ani príčiny nehody, ani výška materiálnych škôd ešte nie je známa. Podľa internetových informácií Českých železníc sa prevádzka na inkriminovanom úseku mala v plnom rozsahu obnoviť po 18.00 h, čo je však podmienené ešte rýchlosťou vrátenia vykoľajených vagónov na koľajisko, ako aj výsledkami kontroly, ktorá by mala odhaliť, či nedošlo k poškodeniu koľajníc.

Nie je však vylúčené, že železničnú dopravu v oblasti obnovia neskôr. Až dovtedy budú prepravu cestujúcich na daných tratiach zabezpečovať autobusy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu