Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Podnikateľa dohnali k samovražde: Nedokázal zniesť všadeprítomnú korupciu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PETROHRAD - Ruský podnikateľ v Petrohrade spáchal samovraždu, pretože nedokázal ďalej znášať všadeprítomnú korupciu. Pred svojou smrťou obvinil vysoko postavených úradníkov, že ho dohnali k tomu, aby si vzal život, napísala dnes agentúra AFP.

"Začalo vyšetrovanie kvôli podnecovaniu k samovražde v súvislosti s úmrtím podnikateľa Grigorija Chibovského, ktorý bol nájdený v centre Petrohradu s guľkou v hlave," oznámili vyšetrovatelia. "Na mieste činu sa našiel list, v ktorom vysvetlil, že čin súvisel s jeho prácou," dodali.
    
Päťdesiatpäťročný Chibovskij stál na čele firmy zaoberajúcej sa verejnými prácami. Jeho telo bolo nájdené minulý štvrtok pred komunálnym podnikom Lensvet, ktorý má v druhom najväčšom ruskom meste na starosti osvetlenie.
    
Vo štvorstranovom liste podnikateľ podľa miestnych médií dopodrobna odhalil korupčný systém na radnici. Napríklad za zákazku od Lensvetu musel zaplatiť "províziu" vo výške pätiny kontraktu. Nakoniec tieto podmienky považoval za "neznesiteľné". Vymenoval aj úradníkov, ktorí ho dohnali k samovražde.
    
Korupcia sa v Rusku javí všadeprítomným morom, otravujícím obchodné pomery. Predchádzajúci prezident Dmitrij Medvedev sa snažil urobiť boj proti úplatkárstvu jednou zo svojich hlavných priorít, ale na konci svojho mandátu priznal, že uspieť sa mu nepodarilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu