Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia pred očami rodiny: Dievča (†10) narazilo hlavou do stromu pri lyžovaní!

Jemime nedokázali pomôcť ani lekári.
Jemime nedokázali pomôcť ani lekári. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/VIEDEŇ - Iba desaťročné dievča z Veľkej Británie zahynulo počas rodinnej dovolenky na svahu tirolských Álp. Pri zjazde stratilo kontrolu nad lyžami a narazilo hlavou a hornou časťou tela do stromu. Napriek tomu, že malo na hlave helmu, zraneniam podľahlo.

Školáčka z dediny Colerne utrpela v nedeľu masívne poranenie hlavy. Hoci na svahu boli v tej chvíli aj jej otec Tim a dospelý brat Barney (19), nešťastiu nedokázali zabrániť. Udalosť sa zbehla tak rýchlo, že rovnako ako ďalší svedkovia, sa mohli hrôze iba prizerať.

"Bola to dobrá lyžiarka. Ale zrazu išla stále rýchlejšie a rýchlejšie a nedokázala svoju rýchlosť ovládnuť. Zrazu zišla zo zjazdovky a narazila hlavou do stromu. Udrela sa v brutálne vysokej rýchlosti. Jej brat jej dal prvú pomoc a bola stále nažive, keď dorazili záchranári. Letecky ju previezli do nemocnice, ale jej zranenia boli príliš vážne. Nemohla to prežiť," uviedol známy rodiny.

Jemimu vrtuľníkom previezli z Mayrhofenu do nemocnice v Innsbrucku, kde v utorok ráno zraneniam podľahla. "Dieťa bolo v zlom stave. Malo na sebe prilbu, ale tá vás neochráni pri všetkých úrazoch," uviedol člen tímu horských záchranárov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu