Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zatkli ruského miliardára Polonského: Väznil posádku na lodi

Sergej Polonský
Sergej Polonský (Zdroj: YouTube)

PHONOM PÉHN - Ruského oligarchu Sergeja Polonského, podnikajúceho v stavebníctve, a ďalších dvoch občanov Ruska zadržala polícia v Kambodži za napadnutie a nezákonné zadržiavanie osôb na palube lode. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na médiá krajiny juhovýchodnej Ázie.

Štyridsaťročného Polonského, ktorého hodnota majetku sa podľa Reuters pred finančnou krízou pohybovala okolo jednej miliardy eur, zatkli v utorok. Kambodžská vojenská polícia oznámila, že Rusi zadržiavali na palube svojej lode členov posádky, pričom jedného zbili a niektorých ďalších po vzájomnej potýčke pod hrozbou útoku nožom donútili skočiť do mora.

Hovorca kambodžskej polície Kheng Tito uviedol, že trojica občanov Ruskej federácie je stále vo vyšetrovacej väzbe, pričom čakajú na rozhodnutie prokuratúry o vznesení obžaloby. Niektoré ruské médiá podľa Reuters medzičasom informovali, že Polonskij je už na slobode.

"Obete útoku uviedli, že ich zamkli na toaletách a v kajutách, pričom ich neskôr prinútili vyskočiť z lode a plávať späť na ostrov, čo znamenalo, že ak by sa im to nepodarilo, utopili by sa," konštatoval policajný hovorca. Posádka lode prevážala ruského podnikateľa z jedného z ostrovov do letoviska Preah Sihanouk na pevnine, nachádzajúceho sa 225 kilometrov juhozápadne od metropole Phnom Pénh. Rusi v Kambodži údajne pripravovali investíciu do nového ostrovného turistického strediska.

Polonského developerská spoločnosť známa doteraz ako Miramax Group zažívala v ostatných mesiacoch problémy súvisiace s prepadom medzinárodného realitného trhu. Po reorganizácii začala firma pôsobiť pod názvom Potok.

V zahraničných médiách sa Polonskij spomínal doteraz najmä v súvislosti s incidentom z minulého roka, pri ktorom ho počas naživo vysielanej televíznej šou fyzicky napadol miliardár Alexander Lebedev.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu