Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prezidentská kampaň na ekvádorský spôsob: Dvoch stúpencov dobodali na mítingu

Rafael Correa
Rafael Correa (Zdroj: SITA)

QUITO - Ekvádorský prezident Rafael Correa a jeho politická strana Alianza PAIS v utorok prerušili svoju predvolebnú kampaň po tom, ako dvoch ich stúpencov počas mítingu strany dobodali na smrť. Informovala o tom agentúra DPA.

Incident sa odohral v pondelok večer v meste Quinindé, ležiacom približne 190 kilometrov od hlavného mesta Quito. Podozrivého páchateľa, ktorý pri svojom vyčíňaní zranil ďalších štyroch ľudí, na základe svedeckej výpovede zatkli. Ešte niekoľko hodín po spáchaní zločinu páchateľ nebol schopný súvisle hovoriť.

Correa, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie vo voľbách 17. februára a v prieskumoch verejnej mienky vedie, incident označil za "tragédiu", pričom dodal, že išlo o "osamotený čin".

Podľa štyroch prieskumov verejnej mienky, výsledky ktorých zverejnili v pondelok 4. februára, má Correa vo voľbách šancu získať najmenej 48 percent hlasov. Jeho najväčší politický rival Guillermo Lasso má menej ako 12 percent.

Na dosiahnutie víťazstva už v prvom kole ekvádorských prezidentských volieb stačí kandidátovi získať nadpolovičnú väčšinu hlasov alebo najmenej 40 percent platných hlasov s desaťpercentným náskokom pred druhým kandidátom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu