Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lupič v kostýme modrej príšerky: Ukradol obrý keks zo zlata, pozrite, čo žiadal!

Páchateľ sa vydával za túto modrú príšerku Zobraziť galériu (2)
Páchateľ sa vydával za túto modrú príšerku (Zdroj: muppet.wikia.com)

HANNOVER - Happy endom najskôr skončí asi najkurióznejší prípad krádeže a vydierania v Nemecku za posledné roky. Minimálne pre okradnutú spoločnosť Bahlsen, ktorej neznámy páchateľ pred časom odcudzil z jej sídla firemný symbol - 20 kilogramov vážiacu zlatú repliku jej slávneho výrobku, Leibnizového keksu.

Za jeho navrátenie žiadal zlodej, vydávajúci sa za plyšovú postavičku z detského seriálu Sezamové ulice, tisíce sušienok pre choré deti. Firma na jeho požiadavku pristúpila a dnes sa obrý zlatý keks objavil pred univerzitou v Hannoveri. Jeho pravosť však musia ešte potvrdiť kriminalisti.

Prípad, ktorý svojou kurióznosťou vyvolal v Nemecku obrovskú mediálnu pozornosť, sa začal odvíjať v januári, kedy z priečelia budovy výrobcu sušienok v Hannoveri zmizla obria zlatá napodobenina Leibnizového keksu, ktorý Bahles vyrába už od roku 1891. Údajný páchateľ potom poslal do redakcie denníka Hannoversche Allgemeine Zeitung vydieračský list, v ktorom po spoločnosti žiadal mliečne keksy pre deti v nemocnici a príspevok 1000 eur pre zvierací útulok.

V liste sa pritom vydával za Keksíka, modré plyšové monštrum milujúce sušienky zo seriálu pre najmenších, Sezamová ulica, známeho aj na Slovensku. K listu bola dokonca priložená fotografia, na ktorej falošná televízna postavička - pravdepodobne páchateľ prezlečený do kostýmu Keksíka - hryzie do strateného zlatého keksu. Ak by výrobca jeho požiadavkám nevyhovel, pohrozil, že firemnú pýchu starú viac ako sto rokov vyhodí do popolnice, ktorú obýva iná figúrka zo seriálu, Oskar.

Keksík a Oskar
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: muppet.wikia.com)

Majiteľ spoločnosti Werner Bahlsen sa najprv odmietol nechať vydierať, neskôr ale ustúpil a sľúbil venovať 52.000 balení keksov, ak firemný symbol predtým vráti. Dnes ráno sa objavil na soche koňa pred Leibnizovou univerzitou v Hannoveri oviazaný červenou stužkou. Do redakcie Hannoversche Allgemeine Zeitung už v pondelok dorazilo druhé písanie od "Keksíka", v ktorom oznámil, že zlatú ozdobu vráti.

"Je možné, že skutočne ide o o Bahlsenov keks," uviedol hovorca hannoverskej polície, podľa ktorého jeho pravosť musia potvrdiť testy. "Dúfam, že výsledky budú k dispozícii ešte dnes," dodal hovorca s tým, že proti falošnému keksíku je stále vedené vyšetrovanie pre podozrenie z krádeže a vydierania. Ten pravý z britského televízneho seriálu sa už na Twitteri nechal počuť, že s lúpežou nemá nič spoločné.

Kto mohol za touto krádežou a vydieraním stáť, nemajú kriminalisti zatiaľ potuchy. S ohľadom na miesto nálezu sa v nemeckých médiách však špekuluje, že mohlo ísť o čin niektorého študenta univerzity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu