Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Irán: Izrael bude ľutovať útok proti cieľu v Sýrii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Izrael bude ľutovať svoju agresiu voči Sýrii. V pondelok to vyhlásil šéf iránskej Najvyššej národnej bezpečnostnej rady Saíd Džalílí v reakcii na minulotýždňový útok izraelskej armády na vojenské zariadenie neďaleko Damasku, ktorý izraelská vláda nepriamo potvrdila.

Celý moslimský svet podľa neho v tejto veci podporuje Sýriu. "Sýria je v popredí konfrontácie moslimského sveta so sionistickým režimom," povedal Džalílí.

Izraelský minister obrany Ehud Barak v nedeľu na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii v nemeckom Mníchove nepriamo potvrdil izraelský letecký útok v Sýrii. Vyhlásil, že je to "ďalší dôkaz toho, že keď Izrael niečo povie, tak to tak aj myslí". Židovský štát chce podľa neho v každom prípade zabrániť, aby sa sýrske zbrane dostali do nesprávnych rúk. Cieľom stredajšieho útoku bol údajne vojenský komplex, v ktorom režim skladuje chemické zbrane. Nálet údajne nasledoval po tom, ako sa v uplynulých mesiacoch objektu opakovane pokúsili zmocniť protivládni povstalci.

Aj sýrsky prezident Baššár al-Asad židovský štát obvinil z toho, že sa snaží "destabilizovať" krajinu. Útok podľa neho "odhalil skutočnú úlohu, ktorú Izrael zohráva v spolupráci so zahraničnými nepriateľskými silami a ich agentmi na sýrskej pôde".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu