Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šokujúce zistenie tajnej služby: Sprisahanci chceli poškodiť vládne lietadlo

Tomislav Nikolič
Tomislav Nikolič (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Srbská polícia vo štvrtok informovala, že odhalila sprisahanie s cieľom zámerného poškodenia vládneho lietadla v čase, keď sa na jeho palube mali nachádzať najvyšší predstavitelia krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

"Isté kriminálne klany" a jednotlivci s prístupom k vládnemu lietadlu plánovali podľa polície spôsobiť poruchu na lietadle počas zahraničnej pracovnej cesty prezidenta Tomislava Nikoliča, premiéra Ivicu Dačiča alebo vicepremiéra Aleksandra Vučiča.    

Porucha by spôsobila len malé poškodenie, po štarte by však viedla k pádu lietadla, uvádza sa v policajnom vyhlásení. Srbská tajná služba na tieto zistenia upozornila Dačiča vo štvrtok v čase, keď sa premiér nachádzal na návšteve Írska. Dačič sa napriek tomu rozhodol nasadnúť na lietadlo typu Falcon francúzskej výroby, ktoré bezpečne pristálo na letisku  Belehrade o 21.15 h SEČ, píše belehradský denník Kurir.

Dačič, ktorý je zároveň aj ministrom vnútra, sa po konzultáciách s vicepremiérom a ministrom obrany Vučičom rozhodol, že bude pokračovať v medzinárodných aktivitách. Srbská vláda deklarovala, že jej hlavnou prioritou je boj proti organizovanému zločinu, píše AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu