Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Členka Pussy Riot skončila v nemocnici: Vyčerpanie a bolesti!

Nadezhda Tolokonnikova
Nadezhda Tolokonnikova (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Jednu z členiek ruskej punkovej skupiny Pussy Riot museli pre zdravotné problémy hospitalizovať vo väzenskej nemocnici v meste Mordvinsk. Nadežda Tolokonnikovová bola spolu s ďalšími dvoma členkami skupiny odsúdená na dva roky väzenia za “výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou”.

Podľa jej kolegyne z kapely Jekateriny Samucevičovej, ktorú ako jedinú prepustil súd na podmienku, Tolokonnikovová už dlhšie trpí bolesťami hlavy, malátnosťou a nevoľnosťou. Na vine je podľa nej prísny pracovný režim a vyčerpanie.

“Už dávno si sťažovala na zdravie, a preto ju preložili do susedného väzenského bloku, kde je nemocnica,” povedala Samucevičová nezávislému internetovému portálu Dožď. Väzenkyne musia vstávať o piatej ráno a po práci im nedoprajú odpočinok, ale majú ďalšie povinnosti. “Pracuje vlastne úplne celý deň,” povedala. Tolokonnikovovej zdravotné problémy môžu byť prejavom vážnejšej choroby, vo väzenskej nemocnici ju však len monitorujú, no neliečia, dodala Samucevičová.

Tri členky punkovej skupiny poslal moskovský súd v polovici augusta na dva roky za mreže za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou Toho sa mali dopustiť vniknutím do moskovskej pravoslávnej katedrály vo februári 2012 a zaspievaním punkovej modlitby proti terajšiemu prezidentovi a vtedajšiemu premiérovi Vladimirovi Putinovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu