Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ruská mládež sa chváli videohrou: Zabíjate v nej členky Pussy Riot!

Členky Pussy Riot
Členky Pussy Riot (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Združenie ruskej pravoslávnej mládeže predstavilo dnes novú videohru, ktorá ponúka hráčom príležitosť na "zabitie" členiek kontroverznej punkovej skupiny Pussy Riot. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Musíte ich zabiť krížom skôr, než sa dostanú do kostola, to je cieľom (hry)," vysvetlil Boris Jakemenko, organizátor festivalu pravoslávnej mládeže v centre Moskvy, na ktorom videohru predstavili. Hráči v nej pomocou myši pohybujú krížom po obrazovke a snažia sa zasiahnuť a zlikvidovať kreslené postavičky členiek Pussy Riot v tradičných farebných kuklách, aby im zabránili vo vstupe do chrámu. Ak sa to niektorej z punkeriek podarí, na obrazovke začne tancovať malý červený diabol.

Tvorcovia na hre pracovali zhruba dva týždne. Podľa Marie Voskresenskej, autorky kreslených postavičiek Pussy Riot, sa o jej vznik zaslúžili samotné členky skupiny svojimi poburujúcimi akciami.  "Máme v cirkvi problémy, nepopierame to, ale to neospravedlňuje činy týchto dievčat," vyhlásila Voskresenská. (24). Právny zástupca Pussy Riot odmietol záležitosť komentovať a zatiaľ sa k nej nevyjadrili ani predstavitelia ruskej pravoslávnej cirkvi.

Tri členky Pussy Riot vlani odsúdili za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou. Verdikt súvisí s ich kontroverzným protestným vystúpením proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa. Jednej z odsúdených členiek skupiny neskôr odvolací súd zmiernil pôvodný dvojročný väzenský trest na podmienečný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu