Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Smrteľná navigácia: Mladíka zaviedla na pozemok veterána, zastrelil ho!

Zablúdenie na pozemok vojnového veterána stálo Rodriga život. Zobraziť galériu (3)
Zablúdenie na pozemok vojnového veterána stálo Rodriga život. (Zdroj: topky, wsb tv)

BRATISLAVA/GEORGIA - Výlet partie mladých Kubáncov sa v americkom štáte Georgia skončil tragicky. Potom ako ich v aute GPS navigácia mylne naviedla na súkromný pozemok, začal majiteľ pozemku na "votrelcov" strieľať. Iba dvadsaťdva ročný Rodrigo Abad Diaz prišiel o život.

Všetko sa začalo ako nevinná mládežnícka zábava. Partia ľudí si sadla do auta a vybrala sa korčuľovať. Cestou chceli vyzdvihnúť ešte jedného kamaráta, no GPS navigácia ich zaviedla do nesprávnej uličky. Auto zastavilo vedľa domu, v ktorom býva 69-ročný vojnový veterán Philip Walker Sailors. Ten vytasil revolver. Vypálil jeden varovný výstrel do vzduchu a druhý na posádku auta. Mladého Kubánca Rodriga zasiahol do hlavy. Rodrigo na druhý deň ráno zomrel v nemocnici, ďalší traja ľudia z jeho auta vyviazli bez ujmy. Pri vražde bola aj Rodrigova sedemnásť ročná priateľka Angie. Podľa nej Sailors neprejavi ľútosť a svojej obeti sa ani nepokúsil pomôcť.

Vojnový veterán Philip Sailors.
Zobraziť galériu (3)
Vojnový veterán Philip Sailors.  (Zdroj: topky, wsb tv)

"Ten muž vyšiel z domu. Potom sa vrátil dnu. Potom vyšiel von s pištoľou v ruke a vystrelil do vzduchu," opisoval udalosť pätnásťročný Jason Jimenez, ktorý sedel v aute. "Najprv vystrelil, až potom sa spýtal, kto je tam," vypovedal Rodrigov otec, ktorý bol pri jeho smrteľnej posteli. Rodina dúfa, že smrť ich syna nebola nezmyselná. Všetky jeho orgány ponúkli na transplantácie, no otec dúfa, že príbeh jeho syna prinúti ostatných ľudí dvakrát rozmýšľať, kým vezmú do ruky zbraň.

Sailorsov advokát Mike Puglise tvrdí, že jeho klient sa obával o svoju bezpečnosť a domnieval sa, že niekto sa snaží dostať na jeho pozemok. Okrem svojej služby vo Vietnamskej vojne bol aj kresťanským misionárom. Miestna cirkev ho považovala za svojho dobrého a obetavého člena.

Rodrigo aj s rodinou dostal v Spojených štátoch politický azyl. Podľa niektorých zdrojov pochádzal z Kuby, podľa iných z Kolumbie. Študoval na vysokej škole a chcel sa venovať mechanike.

Dom, kde došlo ku streľbe.
Zobraziť galériu (3)
Dom, kde došlo ku streľbe.  (Zdroj: topky, wsb tv)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu