Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Americký tínedžer: Po zabití rodiny chcel postrieľať ďalších ľudí

Nehemiah Griego
Nehemiah Griego (Zdroj: SITA)

ALBUQUERQUE - Americký tínedžer - obvinený zo zastrelenia piatich rodinných príslušníkov - chcel ísť po čine postrieľať ľudí do diskontného obchodného domu, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

Namiesto toho však 15-ročný Nehemiah Griego z Nového Mexika poslal mobilným telefónom snímku svojej mŕtvej matky 12-ročnej priateľke a v sobotu strávil väčšinu dňa s ňou a jej rodinou.

Chlapec išiel večer do kostola, kde bol jeho otec pastorom a uviedol, že príbuzných našiel mŕtvych. Nakoniec sa priznal k vražde rodičov a troch mladších súrodencov. Najprv zastrelil matku v spánku, potom brata a sestry, čo sa zobudili. Na otca si počkal, keď sa vrátil z nočnej zmeny.

Ako povedal Dan Houston, šerif okresu Bernalillo, motívom podozrivého - podľa jeho vlastných slov - bola frustrácia z matky. "Neposkytol žiadne ďalšie vysvetlenie," dodal šerif.

Tínedžer plánoval útok najmenej týždeň, ale podľa šerifa nie je jasné, či by naozaj išiel vraždiť do obchodného domu, alebo kedy zmenil názor v súvislosti s pokračovaním v strieľaní.

K útoku došlo v skorých ranných hodinách v sobotu miestneho času - v ten istý deň, keď sa uskutočnili demonštrácie proti plánom amerického prezidenta Baracka Obamu na prísnejšiu kontrolu strelných zbraní v USA. Hoci mnohí Američania podporujú prísnejšiu legislatívu o zbraniach, mnohí ďalší sú dôrazne proti. Považujú to za útok na druhý dodatok americkej ústavy, ktorý občanom garantuje právo nosiť zbraň.

Griego detektívom povedal, že zvažoval aj zabitie priateľkiných rodičov. Šerif nevedel uviesť, do akej miery kontakt s priateľkou zabránil ďalšiemu krviprelievaniu. Očividne však dievča vedelo, čo sa stalo a vyšetrovaním sa zisťuje, či by ju mohli obviniť z nenahlásenia trestného činu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu