Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zničené životy: Mladík (18) zastrelil troch spolužiakov, dostal doživotie

Thomas Lane
Thomas Lane (Zdroj: l.yimg.com)

CHARDON – Američan Thomas Lane, ktorý vlani vo svojich 17 rokoch v škole v americkom štáte Ohio zastrelil troch spolužiakov, bol dnes odsúdený na doživotné väzenie. Na súde dával na obdiv podľa agentúry Reuters svoje tričko s nápisom Zabijak, slovne provokoval a robil oplzlé gestá na adresu prítomných rodín jeho obetí.

Lane nikdy nepopieral, že vo februári v mestečku Chardon prišiel k stolu v školskej jedálni, u ktorého sedela skupina jeho spolužiakov, a začal po nich strieľať z ručnej zbrane. Zasiahol šesť ľudí, traja z nich zraneniam podľahli. Obete si vraj nevyberal, strieľal náhodne. Snažil sa ale presvedčiť vyšetrovateľa, že je duševne chorý. Experti to vyvrátili a ukázalo sa, že bezhlavú streľbu vopred chladnokrvne plánoval.

"Tento obvinený nikdy neprejavil ľútosť a jeho dnešné správanie na súde len potvrdilo to, čo sme všetci vedeli," povedal prokurátor James Flaiz.

Teraz 18-ročný Lane podľa rozsudku nesmie nikdy väzenie opustiť. Neplatí pre neho odpustenie časti trestu, napríklad pre dobré správanie po odpykaní desiatok rokov, ako je to možné u mnohých iných odsúdených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu