Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počet obetí stúpa: Požiar na študentskej diskotéke si vyžiadal už 235 životov

Následky požiaru v nočnom klube
Následky požiaru v nočnom klube (Zdroj: SITA)

SANTA MARIA - Počet obetí nedeľňajšieho požiaru v nočnom klube v Brazílii stúpol na 235 po tom, ako v noci nadnes vážnym popáleninám v nemocnici podľahol 21-ročný muž. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej brat najnovšej obete tiež zomrel pri požiari v klube Kiss v univerzitnom mestečku v Santa Maria. V nemocnici je ešte stále vyše 100 ľudí.

V Santa Marii sa v noci nadnes konal tichý pochod na pamiatku obetí požiaru v klube. Zúčastnilo sa na ňom asi 30 tisíc ľudí, mnohí boli oblečení v bielom a skandovali: "Spravodlivosť".  
      
V súvislosti s požiarom polícia zadržala zatiaľ štyroch ľudí: dvoch majiteľov klubu, speváka skupiny, ktorý údajne odpálil zábavnú pyrotechniku, a člena ochranky hudobnej skupiny.
      
Polícia už oznámila, že pod rozsah tragédie sa podpísali štyri faktory: použitie pyrotechniky určenej len na vonkajšie využitie, existencia jediného vchodu, priveľký počet návštevníkov a penový materiál použitý na obklad stropu.
      
Mnohé mestá v Brazílii v týchto dňoch zatvárajú nočné kluby, aby preverili, či zodpovedajú požiarno-bezpečnostným predpisom. Inšpektori v niektorých mestách robia aj kontroly atrakcií pripravených na blížiaci sa karneval, ktorého súčasťou je aj nekontrolovateľné používanie zábavnej pyrotechniky a svetelných efektov.
      
Brazílčania kritizujú úrady za nedbanlivosť pri kontrole dodržiavania zákonom stanovených noriem a za skorumpovanosť, keďže mnohé kluby fungujú aj bez platných povolení na prevádzku. "Inšpekcia v tejto krajine je vždy len naoko. Teraz sa to musí zmeniť," uviedol nemenovaný majiteľ klubu v Sao Paule.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu